אלרגיות מזון
רוב האנשים אוהבים לאכול, הם נהנים מאוכל טוב ואיכותי, יוצאים למסעדות בתור בילוי, ושמחים מאד לקבל הזמנה לארוחה מאיזו דודה או חברה שידועה ביכולות הבישול המעולות שלה.
אבל בעוד שאצל רוב האנשים אוכל זה הנאה, יש אנשים אשר חוששים ממזון, ונדרשים לבדוק טוב טוב מה מכיל כל ביס שהם עתידים להכניס לפה. מודבר כמובן על אנשים אשר סובלים מנושא של אלרגיה או רגישות למזון.
אלרגיות או רגישויות למזון יכולות להיות למאכלים מסוגים שונים ולבוא לידי ביטוי בדרגות חומרה שונות. החל מתסמינים קלים אשר כמעט ואינם מורגשים, ועד לקשיי נשימה, אסטמה חמורה ובמקרים קיצוניים אף סכנת מוות.
קיימת חשיבות גבוהה שכל אדם אשר יש לו את החשד ולו הקל ביותר, כי הוא סובל מנושא של אלרגיה או רגישות למזון, יעשה צעד ויפנה לרופא, על מנת לאבחן את מקור האלרגיה.
איך לזהות אלרגיות למזון?
ברוב המוחלט של המקרים תופעות הלוואי במצב של אלרגיה או רגישות למזון, יבואו לידי ביטוי בתוך דקות בודדות מזמן החשיפה למקור האלרגיה. במקרים אחרים, זה יכול להיות שעות בודדות לאחר האכילה – לכן החשד של רוב האנשים אשר סובלים מנושא של רגישות למזון יכול להתעורר.
חשוב לציין, שבכדי לזהות אלרגיה למזון, חשוב לדעת שקיימת שורה ארוכה של תסמינים אופייניים כגון: דמעות, גרד או עקצוץ בחך, פריחה, צפצופים בדרכי הנשימה, ובמקרים קיצוניים אנפילקסיס. סדר הופעתם, עוצמתם ורמת הסיכון משתנות מאוד מאדם לאדם.
דבר נוסף אותו חשוב לדעת, זה שרשימת המזונות אשר יכולים להיות אחראים להופעת תסמינים אלרגיים היא מצומצמת יחסית וכוללת: בוטנים, ביצים, חלב, שקדים, קיווי, סויה, חיטה, שומשום, קשיו, דגים ופירות-ים. יחד עם זאת, האלרגיה יכולה להיות גם למוצרי מזון אחרים.
שלב האבחון
אבחון של אלרגיה ומקורה, מתבצע אצל רופא המתמחה בתחום ומבוסס על תבחיני עור – התבחינים יכולים להתבצע למטופלים בכל גיל, ילדים ומבוגרים.
התבחינים מבוצעים רק לאחר תשאול מקיף של הרופא, לגבי התסמינים אותם הנבדק חווה, היסטוריה רפואית רלוונטית, ושאלות נוספות, אשר ייעודן לספק לרופא תמונה מלאה בנושא. כמו כן, מבוצעים טסטים שונים כדי לבדוק תגובה אלרגית של הגוף על מנת לבודד את הגורמים לתגובה האלרגית.
כאן חשוב לציין שישנן אלרגיות אשר יכולות לחלוף עם הזמן – לדוגמה, תינוקות רבים סובלים מאלרגיה לחלבון חלב פרה, אשר הולכת וקטנה עם השנים, ובחלק מהמקרים אף נעלמת לגמרי בשלב מסוים.
אלרגיות או רגישויות למזון מהוות את נחלתם של אנשים רבים, כאשר תשומת לב לסימפטומים ולזמנים בהם הם מופיעים, פנייה לרופא המתמחה לביצוע אבחון בנושא והקפדה על הימנעות מצריכת אותם המאכלים הגורמים לאלרגיה, מאפשר לאותם אנשים לנהל חיים תקינים.
אם כבר הגעתם עד לפה - המשיכו לקרוא!
דבר התזונאית- שמרית הלר, דיאטנית קלינית
לאחרונה, חדשות לבקרים אנו שומעים על אנשים הרגישים לגלוטן ומפסיקים לאכול גלוטן, אנשים בעלי רגישות לחלב, ילדים עם אלרגיה לבוטנים, אנשים המגלים (אפילו בגיל המבוגר) שהינם חולים בצליאק ועוד, ועוד. האלרגיות והרגישויות למזון כיום מככבות בכותרות, ולעיתים נדמה כי כל אדם שני הינו בעל אלרגיה או רגישות למזון כלשהו.
דבר מנהלת העסק – אורלי יונסי הרוני
קצת עליי, קצת עלינו והרבה על אוכל איכותי שמי אורלי הרוני (43), גרה בכפר יונה, אמא לשלושה ילדים – מאור (24), אדיר (22) ולירון
הבהרה – מנות ללא גלוטן וללא אלרגנים
אנו עובדים באופן שוטף עם מעבדה מאושרת ע"י משרד הבריאות אשר בה מתבצעות באופן מדגמי בדיקות מעבדה לשלילת המצאות גלוטן וסוגי האלרגנים. המזון מיוצר על פי התקנים המחמירים (ISO,HACCP ,GMP ) ותחת הפיקוח של משרד הבריאות ועומד בכל הסטנדרטים הגבוהים לייצור מזון בארץ.